Cert.MammaMage tränare

Linda Guttormsdóttir MaM DiplomTacksam, stolt och väldigt motiverad nybliven cert.MammaMage tränare reflekterar över resan 😉
Jag gick MammaMage Kursen i januari. Kursen överträffade alla mina förväntningar och fantastiska och super pedagogiska Katarina Woxnerud öste kunskap och tankar över oss deltagarna, som sög åt oss så mycket vi orkade. Efter kursen var det praktisk del, vilket innebär att jag har undersökt många mammamagar och lärt ut  hur man bör aktivera djupa cylindern. Tack alla fantastiska mammor som ställde upp!

Som Katarina beskriver så fint i sitt blogg på MammaMage.se, då är tanken med MammaMage övningarna den att hitta kontrollen i djupa muskelsystemen. Det är dessa system av muskler som ska sköta om muskelarbetet i vardagen och de ska slås på automatiskt. Och de ska jobba hela tiden du står, går, sitter och rör dig.

När bukhinnan och bukmusklerna är rejält uttöjda efter en graviditet har kvinnan ofta svårt att få på dessa djupa magmuskler automatiskt. Då krävs medveten träning för att påminna hjärnan om att de ska föraktiveras och aktiveras

Det är som att lära sig köra bil med gas och koppling. Först krävs medveten träning för att få till rätt timing och rätt rörelser (muskelaktivering). Men när man sedan tränar gång på gång så blir rörelsen/motorprogrammet automatiserad och det ”sitter i ryggmärgen” Man behöver inte tänka medvetet längre.

Läs gärna hela inlägget, ladda hem 1412-cert-tranareMammaMage appen och börja träna på kontroll och automatisering för att du ska bli stark inifrån och ut.

Jag hjälper dig väldigt gärna på vägen dit

Maila : linda@mammafit.se för att boka tid och konsultation hos mig på Rygg & Rehab, Sturegatan 16.

 

Fullbokat i Rålis. Några platser kvar i Stora Skuggan<< >>Nyhetsbrev maj

Leave a Reply

Your email address will not be published.